آشپزی

غذاهای متنوع با سیب زمینی

دستور پخت سه غذای ساده و فوری باسیب زمینی

چطوری با سیب زمینی غذاهای متنوع درست کنیم ؟

دستور پخت سه غذای ساده و فوری باسیب زمینی در مجله سبک زندگی بروزترین ها

بنیه سیب زمینی با سس سیر

ابتدا بهتر است بدانیم بنیه چیست ؟ اصطلاحی فرانسوی (Beignet) معادل Fritter انگلیسی بوده و به نوعی از خمیر که درون روغن سرخ می شود ، اطلاق می گردد . انواع بنیه به عنوان دسر همراه با پودر قند سرو می شود . مانند : بنیه سیب ، موز و … البته بنیه فقط مختص غذاهای شیرین نمی باشد و در غذاهای شور یا ترش نیز استفاده می شود که دراین حالت ادویه دلخواه به خمیر اضافه می شود . بنیه سیب زمینی ، تکه های سیب زمینی پخته که اول در پنیر پارمزان و بعد در مایه ای ساده و سبک زده می شوند تا اینکه برای یک غذای فوری و خوشمزه طلایی شوند .

مواد لازم :

  • سیب زمینی مکعبی بزرگ خرد شده 500 گرم
  • پنیر پارمزان رنده شده 125 گرم
  • روغن مایع سزخ کردنی به میزان لازم

برای تهیه سس :

  • کره 2 قاشق سوپ خوری
  • پیاز خرد شده 1 عدد
  • سیر رنده شده 2 حبه
  • آرد سفید 3 قاشق سوپ خوری
  • شیر 300 میلی لیتر
  • جعفری خرد شده 1 قاشق سوپ خوری 

مواد لازم برای تهیه خمیر :

  • آرد سفید 5 قاشق سوپ خوری
  • تخم مرغ 1 عدد
  • شیر 150 میلی لیتر
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه :

1- برای تهیه سس ، کره را در ماهیتابه ذوب کنید و سیر و پیاز را در آن بریزید و با حرارت کم 3 تا 4 دقیقه تفت دهید . سپس آرد را اضافه کنید و یک دقیقه هم بزنید .

2- ظرف را از روی حرارت بردارید ، شیر و جعفری را اضافه کنید و دوباره روی حرارت قرار دهید تا یکی دو جوش بزند . حال حرارت را خاموش کنید مایه را گرم نگهدارید .

3- سیب زمینی ها را باید فقط کمی آبپز کنید تا حدی که فقط ترد شود .

4- سیب زمینی ها را از آب درآورید و در پنیر پارمزان فرو ببرید . اگر هنوز مرطوب باشند ، پنیرها کاملا می چسبند و خوب پوشش می دهند . 

5- برای درست کردن مایه آرد را در کاسه ای بریزید و کم کم شیر و تخم مرغ را اضافه کنید کمی هم نمک و فلفل بزنید تا مزه دار شود قطعه های سیب زمینی را در این خمیر غوطه ور کنید .

6- روغن را در قابلمه ای داغ کنید و قطعه های سیب زمینی را در آن سرخ کنید تا طلایی شوند ، بعد از روغن در بیاورید و در ظرف بکشید و با سس سیر سرو کنید .

سیب زمینی با پنیر پارمزان

این یک روش ساده برای برشته کردن و کباب کردن سیب زمینی است که می تواند با گوشت یا ماهی کبابی سرو شود .

مواد لازم :

  • سیب زمینی 1 کیلو
  • پنیر پارمزان رنده شده 50 گرم
  • جوز هندی رنده شده مقداری
  • جعفری تازه خرد شده 1 قاشق سوپ خوری
  • ژامبون گوشت دودی خلالی شده 4 ورق
  • روغن مایع به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم

طرز تهیه :

1- سیب زمینی ها را از قد به دو نیم کرده ، ده دقیقه آبپز کنید و کمی نمک بزنید .

2- پنیر رنده شده ، جوز هندی و جعفری را در در ظرفی با هم مخلوط کنید .

3- سیب زمینی ها را در این مخلوط فرو ببرید تا کاملا سطح آنها را بگیرد .

4- با کمی روغن سینی فر را چرب کنید و به مدت 15 دقیقه آنرا در فر با دمای 200 درجه سانتی گراد یا 400 درجه فارنهایت قرار دهید . سپس سینی را بیرون آورید و سیب زمینی ها را در آن بچینید و آنرا برای نیم ساعت در فر بگذارید .

5- بعد از این مدت سینی را بیرون بیاورید و روی سیب زمینی ها را کمی ژامبون خرد شده بپاشید و فورا سرو کنید .

پوره سیب زمینی 

مواد لازم :

  • سیب زمینی یک کیلو
  • شیر یک فنجان
  • کره 50 گرم
  • گوجه فرنگی 3 عدد
  • فلفل سبز دلمه ای 2 عدد
  • سیر 4 حبه
  • کالباس خشک یا ژامبون 8 حلقه
  • جعفری خرد شده یک قاشق غذاخوری
  • روغن یک قاشق غذا خوری
  • نمک وفلفل به میزان لازم

پوره سیب زمینی

طرز تهیه :

ابتدا فلفل ها را بشوئید و خرد کنید و بگذارید در آب جوش بپزد . پس از پنج دقیقه از آب بیرون آورید . سیر را نیز خرد کنید و کالباس را بصورت قطعات در آورید .

گوجه فرنگی ها را بشوئید و بصورت حلقه ای نازک ببرید و در روغن کمی تفت دهید . سپس سیر و کالباس و فلفل سبز را اضافه کنید و تفت دهید و بگذارید چند دقیقه با حرارت ملایم بپزد . سپس از حرارت بر دارید و کنار بگذارید .

سیب زمینی را پوست بگیرید و بشوئید و بگذارید در ظرف آب خوب بپزد . بعد سیب زمینی ها را  پوست بگیرید و رنده کنید . توجه داشته باشید که سیب زمینی باید کاملا نرم شود . سپس سیب زمینی رنده شده را در ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید . سیر را بتدریج داخل آن بریزید و مرتب هم بزنید تا شیر کاملا جذب سیب زمینی شود . آنگاه کره را داخل سیب زمینی بریزید ، کمی هم بزنید و از روی حرارت بردارید . پوره سیب زمینی را در ظرفی بکشید و مخلوط گوجه فرنگی و کالباس و فلفل را روی آن بریزید . جعفری خرد شده را روی آن بپاشید و بلافاصله سرو کنید .

 

 

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا