دستور آسان تهیه شیر برنج

دستور تهیه شیر برنج
شیربرنج از دسر های سنتی و قدیمی می باشد که بسته به ذائقه افراد شیرین و یا با نمک پخته می شود، هم چنین این دسر را با مربای گل محمدی و یا با شیره خرما نیز سرو می کنند. در ادامه مطلب با مواد لازم و طرز تهیه شیربرنج آشنا می شوید.
مواد لازم تهیه شیر برنج
- برنج نیم دانه: 2 پیمانه
- شیر: 8 الی 10 پیمانه
- شکر: 4/3 پیمانه
- گلاب: 4/1 پیمانه
- خامه: 2/1 پیمانه (اختیاری)
طرز تهیه شیر برنج
مرحله 1 – برنج را از یک روز قبل بدون نمک خیس کنید، سپس با 3 لیوان آب در قابلمه مناسبی ریخته و روی حرارت بگذارید تا پخته و نرم شوند. در صورت نیاز آب بیشتری اضافه کنید.
مرحله 2 – شیر را اضافه کرده و با حرارت متوسط رو به بالا اجازه دهید تا بجوش آید سپس حرارت را ملایم کرده و بگذارید خوب با هم پخته شده و جا افتد.
مرحله 3 – هنگامیکه شیر برنج به غلظت دلخواهتان رسید شکر و گلاب را اضافه کرده و اجازه دهید حدود 10 دقیقه با هم پخته شوند، شیربرنج را هم بزنید تا ته نگیرد و شکر در آن حل شود.
مرحله 4 – شیر برنج را در ظرف دلخواه ریخته و بعد از کمی سرد شدن با خلال پسته، بادام و یا دارچین تزئین کرده و سرو نمائید.
نکات برای بهتر شدن شیربرنج
- مقدار شکر در شیربرنج اختیاری می باشد، در این دستور می توانید شکر را تا یک لیوان افزایش دهید و یا کمتر کنید.
- به دلخواه می توانید در آخر پخت شیربرنج خامه را اضافه کنید.
- اگر شیربرنج را با مربا سرو می کنید بایستی شکر را کم و یا حذف کنید.
- با افزودن نسکافه ، زعفران و یا کاکائو به شیربرنج می توانید نوع رنگی آنرا نیز تهیه کنید.