چطوری با سیب زمینی غذاهای متنوع درست کنیم ؟
دستور پخت سه غذای ساده و فوری باسیب زمینی در مجله سبک زندگی بروزترین ها
بنیه سیب زمینی با سس سیر
ابتدا بهتر است بدانیم بنیه چیست ؟ اصطلاحی فرانسوی (Beignet) معادل Fritter انگلیسی بوده و به نوعی از خمیر که درون روغن سرخ می شود ، اطلاق می گردد . انواع بنیه به عنوان دسر همراه با پودر قند سرو می شود . مانند : بنیه سیب ، موز و … البته بنیه فقط مختص غذاهای شیرین نمی باشد و در غذاهای شور یا ترش نیز استفاده می شود که دراین حالت ادویه دلخواه به خمیر اضافه می شود . بنیه سیب زمینی ، تکه های سیب زمینی پخته که اول در پنیر پارمزان و بعد در مایه ای ساده و سبک زده می شوند تا اینکه برای یک غذای فوری و خوشمزه طلایی شوند .
مواد لازم :
- سیب زمینی مکعبی بزرگ خرد شده 500 گرم
- پنیر پارمزان رنده شده 125 گرم
- روغن مایع سزخ کردنی به میزان لازم
برای تهیه سس :
- کره 2 قاشق سوپ خوری
- پیاز خرد شده 1 عدد
- سیر رنده شده 2 حبه
- آرد سفید 3 قاشق سوپ خوری
- شیر 300 میلی لیتر
- جعفری خرد شده 1 قاشق سوپ خوری
مواد لازم برای تهیه خمیر :
- آرد سفید 5 قاشق سوپ خوری
- تخم مرغ 1 عدد
- شیر 150 میلی لیتر
- نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه :
1- برای تهیه سس ، کره را در ماهیتابه ذوب کنید و سیر و پیاز را در آن بریزید و با حرارت کم 3 تا 4 دقیقه تفت دهید . سپس آرد را اضافه کنید و یک دقیقه هم بزنید .
2- ظرف را از روی حرارت بردارید ، شیر و جعفری را اضافه کنید و دوباره روی حرارت قرار دهید تا یکی دو جوش بزند . حال حرارت را خاموش کنید مایه را گرم نگهدارید .
3- سیب زمینی ها را باید فقط کمی آبپز کنید تا حدی که فقط ترد شود .
4- سیب زمینی ها را از آب درآورید و در پنیر پارمزان فرو ببرید . اگر هنوز مرطوب باشند ، پنیرها کاملا می چسبند و خوب پوشش می دهند .
5- برای درست کردن مایه آرد را در کاسه ای بریزید و کم کم شیر و تخم مرغ را اضافه کنید کمی هم نمک و فلفل بزنید تا مزه دار شود قطعه های سیب زمینی را در این خمیر غوطه ور کنید .
6- روغن را در قابلمه ای داغ کنید و قطعه های سیب زمینی را در آن سرخ کنید تا طلایی شوند ، بعد از روغن در بیاورید و در ظرف بکشید و با سس سیر سرو کنید .
سیب زمینی با پنیر پارمزان
این یک روش ساده برای برشته کردن و کباب کردن سیب زمینی است که می تواند با گوشت یا ماهی کبابی سرو شود .
مواد لازم :
- سیب زمینی 1 کیلو
- پنیر پارمزان رنده شده 50 گرم
- جوز هندی رنده شده مقداری
- جعفری تازه خرد شده 1 قاشق سوپ خوری
- ژامبون گوشت دودی خلالی شده 4 ورق
- روغن مایع به میزان لازم
- نمک به میزان لازم
طرز تهیه :
1- سیب زمینی ها را از قد به دو نیم کرده ، ده دقیقه آبپز کنید و کمی نمک بزنید .
2- پنیر رنده شده ، جوز هندی و جعفری را در در ظرفی با هم مخلوط کنید .
3- سیب زمینی ها را در این مخلوط فرو ببرید تا کاملا سطح آنها را بگیرد .
4- با کمی روغن سینی فر را چرب کنید و به مدت 15 دقیقه آنرا در فر با دمای 200 درجه سانتی گراد یا 400 درجه فارنهایت قرار دهید . سپس سینی را بیرون آورید و سیب زمینی ها را در آن بچینید و آنرا برای نیم ساعت در فر بگذارید .
5- بعد از این مدت سینی را بیرون بیاورید و روی سیب زمینی ها را کمی ژامبون خرد شده بپاشید و فورا سرو کنید .
پوره سیب زمینی
مواد لازم :
- سیب زمینی یک کیلو
- شیر یک فنجان
- کره 50 گرم
- گوجه فرنگی 3 عدد
- فلفل سبز دلمه ای 2 عدد
- سیر 4 حبه
- کالباس خشک یا ژامبون 8 حلقه
- جعفری خرد شده یک قاشق غذاخوری
- روغن یک قاشق غذا خوری
- نمک وفلفل به میزان لازم
طرز تهیه :
ابتدا فلفل ها را بشوئید و خرد کنید و بگذارید در آب جوش بپزد . پس از پنج دقیقه از آب بیرون آورید . سیر را نیز خرد کنید و کالباس را بصورت قطعات در آورید .
گوجه فرنگی ها را بشوئید و بصورت حلقه ای نازک ببرید و در روغن کمی تفت دهید . سپس سیر و کالباس و فلفل سبز را اضافه کنید و تفت دهید و بگذارید چند دقیقه با حرارت ملایم بپزد . سپس از حرارت بر دارید و کنار بگذارید .
سیب زمینی را پوست بگیرید و بشوئید و بگذارید در ظرف آب خوب بپزد . بعد سیب زمینی ها را پوست بگیرید و رنده کنید . توجه داشته باشید که سیب زمینی باید کاملا نرم شود . سپس سیب زمینی رنده شده را در ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید . سیر را بتدریج داخل آن بریزید و مرتب هم بزنید تا شیر کاملا جذب سیب زمینی شود . آنگاه کره را داخل سیب زمینی بریزید ، کمی هم بزنید و از روی حرارت بردارید . پوره سیب زمینی را در ظرفی بکشید و مخلوط گوجه فرنگی و کالباس و فلفل را روی آن بریزید . جعفری خرد شده را روی آن بپاشید و بلافاصله سرو کنید .