سلامتی

فواید چای دم کرده

بسیاری از ما زمانی که می‌خواهیم استراحت کنیم یا از خواب بیدار شویم، به سراغ یک فنجان چای می‌رویم، چای تاریخچه ای طولانی و باستانی در بهبود بدن دارد: چینی ها، هندی ها و بسیاری از فرهنگ های دیگر به دلیل آداب و رسوم نوشیدن چای خود به خوبی شناخته شده اند و کاربرد دارویی آن به هزاران سال قبل بازمی گردد.

از سلامت کبد و گوارش گرفته تا متابولیسم و ​​خلق و خو، فواید چای به طور شگفت انگیزی گسترده است. چای حاوی مواد شیمیایی گیاهی به نام پلی فنول ها (سه نوع اصلی فلاونول ها، تافلاوین ها و کاتچین ها) است. این مواد شیمیایی هستند که به چای عطر و طعم می بخشند، اما ممکن است خواص سلامتی نیز داشته باشند.

انواع مختلف دارای مزایای متفاوتی از پلی فنول ها هستند و چه چای شما داغ باشد و چه سرد ، همچنان از مزایای آن بهره مند خواهید شد. فقط مطمئن شوید که زیاد بنوشید – بیشتر متخصصان می گویند اگر روزانه دو تا سه فنجان بنوشید فواید آن بیشتر است. شیر یا قاشق عسل مزیت آن را جبران نمی کند، بنابراین هر طور که می خواهید از چای خود لذت ببرید.

فواید چای سبز

شهرت این چای به عنوان یکی از سالم ترین نوشیدنی های جهان کاملاً واضح است. غلظت بالای آنتی اکسیدان آن ممکن است به روش های بی شماری کمک کند، از جمله:

  • محافظت در برابر سرطان
  • کاهش خطر بیماری قلبی
  • بهبود عملکرد مغز
  • کمک به کاهش چربی
  • کاهش خطر ابتلا به دیابت

دکتر Chau Che، MD می گوید: «چای سبز به دلیل خواص آنتی اکسیدانی خود که به محافظت از سلول ها در برابر آسیب و کاهش التهاب کمک می کند،  عملکرد سیستم ایمنی را تقویت می کند زیرا از آن در برابر اکسیدان ها و رادیکال ها محافظت می کند.

دلیل اینکه چرا چای سبز چنین نیروی سلامتی است؟ این یک ترکیب بسیار منحصر به فرد است که بدن ما را در محافظت در برابر سموم و رادیکال های آزاد آغاز می کند. دکتر Chau Che می گوید: «مزایای اصلی چای سبز برای سلامتی را می توان به اجزای آن مانند ترکیبات پلی فنل (کاتچین ها) و در درجه اول اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) نسبت داد. این کاتچین ها به مقدار بیشتری در چای سبز نسبت به چای سیاه یا سفید یافت می شوند. 

فواید چای سفید

این نوع چای کم فرآوری شده همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است و تحقیقات نشان می دهد ممکن است در مهار گسترش سلول های سرطانی موثر باشد. همچنین سرشار از پلی فنول است که با محافظت در برابر آسیب ناشی از رادیکال های آزاد به کاهش التهاب مزمن کمک می کند.

مقدار قابل توجهی کاتچین، فلوراید و تانن چای سفید نیز می تواند برای سلامت دندان ها عالی باشد. دکتر Chau Che می گوید: «برخی تحقیقات حتی نشان می دهد که چای سفید دارای خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی است و به طور بالقوه سلامت کلی را ارتقا می دهد. علاوه بر این، آنتی اکسیدان های موجود در چای سفید می توانند از پوست در برابر آسیب های ناشی از اشعه ماوراء بنفش محافظت کنند و بهبود زخم را بهبود بخشند. فلوراید، تانن ها و کاتچین ها به طور طبیعی در چای سفید وجود دارند و می توانند به محافظت در برابر پوسیدگی دندان و تجمع پلاک کمک کنند.

اگر به کافئین حساس هستید، چای سفید یک گزینه عالی است زیرا کمترین مقدار کافئین را ارائه می دهد.

فواید چای سیاه

اگر ترجیح می دهید روز خود را با چای سیاه و قهوه شروع کنید، خوش شانس هستید. یک متخصص تغذیه و موسس Cancer Care Parcel می‌گوید: «چای سیاه، که به‌خاطر طعم قوی و عطر فریبنده‌اش شناخته می‌شود، چیزی فراتر از یک تجربه چای لذت‌بخش را ارائه می‌دهد. طیف وسیعی از مزایای سلامتی را ارائه می دهد که آن را در بسیاری از فرهنگ ها به یک عنصر اصلی تبدیل می کند. چای سیاه به لطف ترکیبی از کافئین بالا و L-theanine به شما کمک می کند از خواب بیدار شوید و هوشیار و متمرکز بمانید، از جمله مزایای سلامتی دیگر که عبارتند از:

  • کاهش خطر بیماری قلبی
  • تنظیم سطح قند خون
  • حمایت از سلامت روده

این متخصص تغذیه می گوید: «چای سیاه سرشار از فلاونوئیدها، به ویژه تی افلاوین و تیاروبیگین، به دلیل خاصیت محافظت از قلب برجسته است. علاوه بر سلامت قلب، چای سیاه حاوی ترکیباتی است که به طور مثبت بر سلامت روده تأثیر می گذارد. این چای رشد باکتری های مفید روده را تشویق می کند، از یک میکروبیوم متعادل حمایت می کند و به طور بالقوه هضم را تقویت می کند .

فواید دمنوش های گیاهی

دنیای چای بسیار بزرگتر از چای سبز، سیاه یا سفید است. دمنوش های گیاهی مانند بابونه و نعناع محبوبیت زیادی پیدا کرده اند و فواید سلامتی خود را نیز دارند. چای بابونه اغلب به عنوان چای در زمان خواب‌آلوده بودن به بازار عرضه می‌شود و دلیل خوبی هم دارد. این متخصص تغذیه می‌گوید: «خواص آرامش‌بخش بابونه به ترکیباتی مانند آپیژنین نسبت داده می‌شود که با انتقال‌دهنده‌های عصبی برای القای حس آرامش در تعامل است.

در همین حال، نوشیدن چای نعناع می تواند اثرات مثبتی بر سیستم گوارش شما داشته باشد. این متخصص تغذیه می گوید: منتول موجود در نعناع به شل شدن عضلات دستگاه گوارش کمک می کند و علائم سوء هاضمه و نفخ را کاهش می دهد. علاوه بر این، به دلیل خواص آرامش بخش ماهیچه ای که ممکن است گرفتگی و ناراحتی را کاهش دهد، می تواند برای کسانی که ناراحتی قاعدگی را تجربه می کنند، یک انتخاب آرامش بخش باشد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا