تمیز کردن ماهی تابه چدنی

تمیز کردن ظروف چدنی قدیمی
آشپزی با ماهیتابه های چدنی معمولا بسیار لذت بخش و مناسب است، زیرا این نوع ماهیتابهها این قابلیت را دارند تا گرما را به طور متوازن و یکنواخت در کل ظرف پخش کرده و در نتیجه آشپزی و پخت و پز را راحت کنند. کسانی که دارای ماهیتابه های چدنی قدیمی اما باکیفیت هستند و یا چنین ماهیتابهای به آنها به ارث رسیده است گاهی تصور میکنند که از یک زمانی به بعد دیگر نمیتوان از آنها استفاده کرد. اما این تصور اشتباه است. شما به راحتی میتوانید آنها را به وضعیت اولیه خود برگردانید و از آنها به طور مستمر در آشپزخانه خود استفاده کنید.
وسایل مورد نیاز برای تمیز کردن ماهی تابه چدنی:
- فری که دارای حالت تمیز کردن خودکار است.
- فویل آلومینیومی.
- دستکشهای مخصوص کار با فر.
- ظرف یا سطلی که بتواند ماهیتابه شما را در خود جای دهد.
- سرکه سفید.
- مایع ظرفشویی، یک قاشق غذاخوری.
- اسفنج زبر و پارچه تمیز (اختیاری).
- روغن بادام زمینی.
شروع کار
این ماهیتابه های قدیمی در گذر زمان از امتحان خود سربلند بیرون آمدهاند. به همین دلیل اگر در دستهدوم فروشیها، جمعه بازارها، یا حتی سمساری ها از این نوع ماهی تابه ها دیدید حتما بخرید. حتی اگر متوجه شدید دوستی دیگر به این ماهی تابه ها نیازی ندارد حتما آن را از او بگیرید. پس از این کار در چند مرحله ساده آنها را نو کنید و به راحتی از آنها استفاده کنید.
مرحله اول
یک لایه فویل آلومینیومی را زیر میلههای فر اجاق گاز خود پهن کنید. ماهیتابه را پشت و رو کنید و آن را به گونهای روی میلهها قرار دهید که سطح رویی آن رو به میلهها باشد. این کار باعث میشود تا کثیفیهای موجود روی ماهیتابهها روی سطح فویل بریزد و کار شما برای تمیز کردن آن راحتتر شود.
مرحله دوم
فر خود را روی حالت تمیز کردن خودکار قرار دهید و آن قدر صبر کنید تا چرخه این کار کامل شود. اگر فر اجاق گاز شما دارای حالت تمیز کردن خودکار نیست، آن را در دمای ۴۲۵ درجه قرار دهید و هر دو ساعت یکبار آن را چک کنید. پس از اینکه چرخه کار شما به طور کامل انجام شد و ماهی تابه خنک شد، آن را از درون فر دربیاورید. در این مرحله ممکن است ظاهر ماهیتابه شما همچنان کثیف و زمخت باشد، اما اکثر کثیفیها و چربیها موجود روی سطح آن نرم شده و آماده تمیز شدن هستند.
مرحله سوم
ماهی تابه را درون ظرفی که پر از آب و سرکه سفید است (هر دو به یک میزان) قرار دهید و در نهایت روی محلول یک قاشق غذاخوری مایع ظرف شویی بریزید. سه ساعت صبر کنید تا ماهیتابه به طور کامل در محلول فرو رود.
مرحله چهارم
ماهیتابه را از درون محلول درآورده و با آب آن را بشورید. باقیمانده کثیفیها و چربیها را با یک حوله تمیز و یا یک دستمال پاکیزه پاک کنید. این کار را آن قدر ادامه دهید تا ماهیتابه به طور کامل خشک شود.
مرحله پنجم
ماهی تابه اکنون آماده مرحله اضافه کردن یک لایه محافظتی است. در این مرحله باید سطح ماهیتابه یکدست و نچسب شود و اگر پس از این مرحله از آن به خوبی مراقبت شود این لایه برای مدتهای طولانی از بین نمیرود. برای این کار تمام سطح ماهیتابه (سطح درونی، بیرونی، و دسته) را به روغن بادام زمینی آغشته کنید تا یک لایه ضخیم از این روغن تمامی سطوح را پوشش دهد.
مرحله ششم
ماهی تابه را از پشت روی میلههای فر اجاق گاز قرار دهید و سپس آن را در درجه ۳۵۰ درجه قرار دهید و یک ساعت صبر کنید. این فرایند باعث میشود حفرههای درونی ماهیتابه باز شده و روغن بادام زمینی را به خود جذب کنند و وقتی ماهیتابه سرد میشود این حفرهها بسته میشوند. پس از اینکه ماهیتابه را از فر خارج کردید، سطح آن دارای ظاهری شفاف میشود و اکنون میتوانید از آن استفاده کنید.